Saharun 2014

2014. március 13-án immár harmadik alkalommal rajtolt el a Saharun navigációs, sivatagi futama Tunéziába. Az indulók 12 napos túrán/versenyen vettek részt, melynek keretében változatos útvonalon járták be a szaharai országot. Vezetési képességeiket és autóik tudását földúton, kiszáradt sóstó- és folyómederben, vízátmosásokon, kősivatagban illetve óriási homokdűnék között is kipróbálhatták.

 

A közel harminc induló 12 nap alatt teljesítette az 5000 km-es, embert és gépet egyaránt próbára tevő túrát. Az alaposan megtervezett napi etapok izgalmas útvonalat, változatos tájat és vezetési kihívást nyújtottak. A versenyről bővebb információ a www.saharun.org oldalon olvasható.

 

A Saharun futamok megálmodója és főszervezője, Polgár András idén egy teljesen gyári specifikációjú, automata váltós és természetesen kapcsolható összkerékhajtással szerelt Rexton W DLX Plus gépkocsival vágott neki a sivatagnak, mely nagy megelégedésünkre és sokak meglepetésére a különlegesen felszerelt off-road gépek mellett minden gond nélkül teljesítette a rendkívüli kalandot! Ezáltal újabb bizonyítékát adta a Ssangyong terepjárók legendás robosztusságának és megbízhatóságának.

 

Íme egy rövid video a túráról:

https://www.youtube.com/watch?v=YHxPK6oHq5c&feature=youtu.be