Párizsi Autókiállítás 2014

A Ssangyong az idei Párizsi Autókiállításon mutatta be a XIV-Air és XIV-Adventure elnevezésű tanulmányautóit, melyek a 2015 elején gyártásba kerülő vadonatúj B szegmensű SUV, a Ssangyong X100 modell közvetlen előfutárainak tekinthetőek.

 

A szériagyártású X100 modell karosszéria elemi lényegében megegyeznek az XIV-Air vonalaival, de a végleges modell ahhoz képest hagyományosabb tetőkialakítást illetve letisztultabb első és hátsó lökhárítókat kap.

 

Az Opel Mokka és Nissan Juke modellek közvetlen versenytársának szánt X100 modell gyártása 2015 márciusában indul, így várhatóan már jövő januártól rendelhető lesz a hazai Ssangyong márkakereskedésekben is.

 

Az új modellhez a Ssangyong vadonatúj 1,6 literes benzines és dízel erőforrásokat is fejlesztett, melyek 6 fokozatú manuális illetve automata váltókkal és természetesen fejlett összkerék-hajtással is elérhetőek lesznek. 

 

Az X100 a kategóriájában elérhető legmodernebb technológiát kapja (távolságtartó tempomat, sávelhagyás-ellenőrző rendszer, start-stop elektronika, kulcsnélküli indítás, állítható színvilágű LED műszeregység, szellőztethető vezetőülés stb.).

 

A modell a Ssangyong idén 60 éves 4x4 hagyományának megfelelően természetesen a versenytársaihoz viszonyítva is kiemelkedő terepjáró képességekkel és robosztus, elnyűhetetlen hajtáslánccal készül.